Hoppa till innehåll
Hem » Fördelen med Datafeedr API

Fördelen med Datafeedr API

Om du driver en affiliate-verksamhet och har samarbete med många olika affiliate-nätverk samtidigt kan det vara väldigt sinkande att koppla ihop alla API:er (Application Program Interface) från varje nätverk. Datafeedr gör så du slipper allt krångel. 

Vad är Datafeedr?

Datafeedr API är ett plugin för WordPress som gör att du enkelt kan koppla och visa produkter från dussintals affiliate-nätverk på din webbsida eller Woocommerce-butik. Du får tillgång till både prisjämförelser och produktkategorier samt tjänar provision från Datafeedr när kunden gör ett köp via din länk. 

Vilka funktioner har Datafeedr? API:et kan utföra följande uppgifter:

  • Konfigurera anslutningsinställningarna till API:et.
  • Välja vilket eller vilka affiliatenätverk du är medlem i.
  • Välja vilka handlare/återförsäljare som har godkänt dig som affiliate.
  • Lägga till affiliate-ID för affiliate-nätverken
  • Importera eller exportera de nätverk och handlare som du har valt
  • Se kortanvändningen på API:et

Om du betalar för Datafeedr så erbjuder de även 2 tillägg:

Price Comparisons

Här får du tillgång till listor på priser på samma produkt i olika butiker så att det enkelt går att jämföra. Med hjälp av detta tillägg kan du alltså själv göra prisjämförelsetabeller med valfria produkter för att göra din hemsida snygg och sticka ut lite genom att hjälpa kunderna med den informationen. 

WooCommerce Importer

Detta tillåter dig att importera obegränsat många produkter till din WooCommerce.butik. Du kan välja om du vill lägga till nya produkter automatiskt eller manuellt. du får även tillgång till funktionen att söka efter till exempel nyckelord eller pris när du ska importera nya produkter.

Här kan du se ett exempel på hur www.cycletogether.com har använt datafeedr för att importera produkter till sin jämförelse plattform.

Gästskribent

Felix Forsgren är VD på Looplabz.com den enda digitalbyrån i Sverige som är en partnerbyrå med Datafeedr. Tveka inte att kontakta oss om ni behöver hjälp att komma igång med Datafeedr.