Studentflaket – En viktig del av studentdagen

  • av

Den dagen som man tar studenten är ofta en lång och ganska krävande dag. Man går oftast upp väldigt tidigt och går och lägger sig minst sagt sent, oftast inte förrän nästa dag har börjat. Det är mycket som händer under dagen, och mycket av det måste man planera i god tid innan för att det ska bli riktigt bra. Dagen börjar ofta med champagnefrukost. Vissa äter det hemma tillsammans med familjen, alternativt så äter man det tillsammans med sin klass. Sedan så går man till skolan där det vanligaste är att man träffas hela klassen och lärarna som är ansvarig för det program som man går på. Efter den samlingen så börjar själva ”avslutningen” i kanske aulan eller idrottshallen på skolan. Där bjuds normalt på musikunderhållning, olika tal med mera. Men framförallt så sker betygsutdelning samt utdelning av stipendier till de elever som utmärkt sig extra under gymnasietiden. Efter att det väl är klart så får studenterna gå ut ur skolan och träffa sin familj och bekanta som kommit för att gratulera. När det väl är klart så är det dags för att åka på flaket. Åkturen på flaket blir därför en av de allra första saker som man gör i friheten, och det är också som ett startskott för dagens studentfirande.

Efter åkturen på flaket så brukar de flesta gå hem till sig för att ta det riktigt lugnt och bara slappna av ett tag innan det är dags för middagen. De flesta brukar då äta någon lite finare middag tillsammans med familjen. Vissa äter middagen hemma, och vissa äter den på restaurang. På kvällen brukar sedan de flesta gå ut och festa tillsammans med klasskompisarna.

 

Fördelarna med att hyra studentflak av företag

För den som ska skaffa ett flak till sin student så finns i stort sett två olika alternativ att välja mellan. Det ena är att försöka få hyra ett flak av någon privatperson. Ett bra exempel är bönder, som ofta har möjlighet att hyra ut något som går bra att åka på. Men att hyra av en privatperson kan innebära mycket eget jobb och slit. Det kan vara mycket som måste göras på flaket för att det ska se bra och presentabelt ut. Det kan helt enkelt behövas städas och fixas mycket innan det är i tillräckligt riktigt bra skick.

Det man då istället kan göra är att välja att hyra flak av något företag som sysslar med att hyra ut just studentflak. Bor man i Stockholm finns det många olika sådana företag att välja mellan, och här kan man boka studentflak i Stockholm ifall man tar studenten till våren.

Det finns många olika fördelar med att hyra flak av ett företag istället för av en privatperson. Det allra bästa är att man slipper lägga så mycket eget jobb och egen energi på att fixa i ordning flaket. Det är något som företagen kan ordna, vilket minimerar den egna arbetsinsatsen. Och har man speciella önskemål på till exempel ljudsystemet så kan företagen också ordna sådant. Men den största fördelen med att hyra av företag är alltså att man kan spara mycket tid och energi, vilket är mycket positivt då man i övrigt har väldigt mycket annat att planera, fixa och ordna.