Tre konkreta tips till dig som ska ta körkort

  • av

Går du i körkortstankar? Har du bestämt dig för att livet är för kort för att åka buss? Vill du kunna ta en riktigt lång roadtrip ner till Europa tillsammans med dina bästa polare? I sådant fall bör du fortsätta läsa, för i den här artikeln får du tre konkreta tips som kommer göra din väg till körkortet lite enklare och lite mer angenäm.

Körkortsfrågor är din vän

En av de vanligaste anledningarna till att man inte klarar av sitt teoriprov är tristess, vilket resulterar i en brist på engagemang och i att man blir alltför slapp i sitt pluggande. Körkortsböcker är ingen rolig läsning.

Det går dock att komma runt det, numera finns det något som heter körkortsfrågor – det rör sig om en nätbaserad tjänst där du får svarar på olika frågor som liknar de frågorna som kommer på teoriprovet, och som på så sätt förbereder dig inför provet. Körkortsfrågor är din vän när det kommer till teorin!

Sky inte trafikskolor, men överdriv inte

Det finns vissa som anser att trafikskolorna bara suger ut pengar och låter folk köra i onödan. Att trafikskolelärare överdriver enkla fel som eleven gör bara för att få ut lite mer stålar. I vissa enstaka fall kanske det också är så, även om nästan alla trafikskolor och lärare främst är intresserade av att lära eleven köra bil.

Även om du planerar att köra mestadels privat så bör du ändå ta i alla fall ett par körlektioner. En privat handledare kan missa sådana fel som faktiskt kan kosta dig uppkörningen, helt enkelt eftersom bedömningsreglerna ändrats – till exempel är miljövänlig körning viktigt idag, medan det för tjugo år sedan var en parentes. Ett par lektioner kan vara skillnaden på en godkänd och underkänd uppkörning.

Försök att ta det lugnt

En annan vanlig anledning till att man blir underkänd på teoriprovet eller uppkörningen är just nervositeten. Försök hitta sätt som låter dig ta det lugnt även i stressande situationer. Det gäller att du kan koppla bort stressen och inte bli paralyserad av stress vid provtillfället.

Jag hoppas att dessa tips kommer hjälpa dig som ska ta körkort inom kort!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0