Olika vägar att köpa billig golfbollar

  • av

callaway-hex-blackDet går att alltid att spara pengar på att jämföra priser och köpa det som är billigast. Många saker kan man även köpa begagnat för att pressa priset ytterligare. En annan väg är att tumma på kvalitén för att få ett lägre pris. Detta gäller även golfbollar. Nedan presenteras några av de vägar man kan gå för att kunna förbättra priset på inköpet av golfbollar betydligt.

 Begagnade Golfbollar –  Marknaden för begagnade golfbollar är relativt stor i Sverige. Det finns företag som jobbar med att leta upp bollar som kommit på villovägar och sedan sälja dem vidare till spelare som inte vill köpa helt nya golfbollar och betala fullt pris utan hellre köper detta billigare alternativ.  

 Men även inom kategorin  ”begagnade golfbollar”  skiljer sig priset mycket. Detta beroende på flera saker. För det första, vilket är självklart, kvalitén på bollarna. A står för Extremt bra skick vilket till stor sannolikhet betyder att bollen knappt är använd. D står för träningsskick vilket är det sämsta betyget.  De flesta har betyg A-C  och det går att få bollar från 2kr på detta sätt.

Det andra som påverkar är förståss hur dyr bollarna är från början. Dyra golfbollar kommer ju även hålla ett högt pris på begagnatmarknaden.

Som i så mycket annat spelar även mängden in. Ju fler man köper desto lägre styckpris.

 Floridabollar – För den ovane låter det som ett märke men Floridabollar är ett begrepp som betyder att det blandande golfbollar från en mängd olika tillverkare. Köper man ett 50-pack går det att få för under 170kr vilket betyder att man betalar drygt 3 kr per boll.  

 Mixa – Den som vill hitta de billigaste alternativet på golfbollar ska alltså mixa dessa två punkter. Man ska köpa blandade märken (Floridabollar), av D-kvalité och stora mängder. Då är det inte svårt att komma på ett pris under 2kronor styck. Med det priset har man råd att slå några snedslag framöver.

 Läs mer om olika prisnivåer och möjligheten att handla prisvärda golfbollar på olika sätt på www.golf-bollar.se

Share and Enjoy !

0Shares
0 0