Huvudbromscylinder från ATE

  • av

Vad gör huvudbromscylindern?
Huvudbromscylindern är en av de viktigaste delarna av hela bromssystemet. Dess uppgift är att överföra och ”vidarebefordra” kraften som sätts på bromspedalen till resten av bromssystemet. I dagens moderna bilar finns det två sektioner av cylindrar där var och en har en egen hydraul krets.
Huvudbromscylindern sitter på locket av vakuumbromsens booster och ovanpå cylindern finns en tvådelad behållare med bromsvätska. Denna behållare är kopplad till cylindern och nödvändig för att väga upp den vätskeförlust som hela tiden sker i bromssystemet. Man kan se nivån på denna vätska på instrumentbrädan så man märker förhoppningsvis när det är dags att fylla på mer.
Det vanligaste felet som uppstår på en huvudbromscylinder är läckage, då höljet runt den får sprickor eller på något annat sätt går sönder. På de flesta moderna bilar är just denna cylinder väldigt tålig och hållbar men ändå behövs den bytas någon gång. Varför inte vända sig till ATE då som är experter på just bromssystem och dess delar!?
ATE är ett företag som grundades för över 100 år sedan av Alfred Teves. Idag är de en del av den världskända Continental-koncernen. De erbjuder många olika produkter, även om de kanske är mest kända för sina bromsar och bromsdelar. Men de är även väldigt välkända när det kommer till andra bildelar. Deras koncept är att tillverka bildelar som lyckas vara både innovativa men ändå traditionella och tillförlitliga.
Det var ATE som ledde utvecklingen av vissa tekniska komponenter till ditt fordon som idag är en självklarhet, till exempel bromssystem. ATE samarbetar mycket med rally och racing världen då det där är oerhört viktigt med just ett välfungerande bromssystem för att kunna ta kurvor bra och hantera de höga hastigheterna.
För ATE är det även viktigt med bra kundkontakt och att erbjuda mycket service, därför har de en tillgänglig, kunnig och mycket bra support till din tjänst. 

Info: Bildelar-Online.SE

Share and Enjoy !

0Shares
0 0