Varför är du skribent?

  • av

Hur blev du skribent? Denna fråga får jag ibland och historien är lite typiskt mig som person och innefattar kreativitet och vilja att testa och prova på nya saker.

Allt tog sin början 2004 då jag sökte lite olika extrajobb. Det fanns några kriterier – Allt jobb skulle kunna ske online och det skulle inte handla om att försöka sälja saker genom att exempelvis maila försäljningsmail eller liknande. Dessutom hade jag en regel – Jag skulle testa varje sak tre månader innan jag gav upp. Utöver det var målet att tjäna pengar. Däremot skulle de inte spela någon roll om jag skulle tjäna pengar snabbt eller om det skulle ta månader innan jag fick lön för mödan.

 Första steget var att börja med enkäter. Nästan varje blogg som hade inriktning på att tjäna pengar online skrev om detta så jag anmälde mig till ca fem olika företag. Några stora pengar blev det inte men det var första steget. Blev en del bonustrading med bettingbonusar också och där blev resultatet bättre men samtidigt var dessa extrapengar mer begränsade. Kunde ju bara tjäna dem när jag blev erbjuden en bonus.

 Första steget mot att just bli skribent togs nog när jag hittade sidan Ciao. Man fick småpengar för att skriva recensioner om olika saker och det var tydligt att ju bättre man skrev desto mer pengar kunde man tjäna. De bästa recensionerna fick nämligen pengar ur en extrapott.

 Samtidigt var jag medlem på Blogvertiser och fick en del sponsrade blogguppdrag och det var någonstans där som mixen mellan Ciao och Blogvertiser gjorde att jag insåg potentialen med bloggar. Mängder av företag (och privatpersoner) behövde texter och artiklar för att publicera på sina egna och andras bloggar. Texter som handlar om allt från försäkringar till eksem. Och uppenbarligen hade jag vad som krävdes.

Idag jobbar jag som skribent till 20% och på affiliate till 10%. Allt på grund av att jag en gång ville testa på olika sätt att tjäna pengar online. Det var min väg – vilken blir din?

Share and Enjoy !

0Shares
0 0