Praoelever

  • av

Ja då var det dags för praoelever igen. Det är andra året jag har det och denna gång kände jag mig lite mer förberedd. Min tanke var att de skulle bli väl insatta i skribentens uppgift inom SEO men redan en dag in i praktiken fick det en ny oväntad vändning. De gillade idén på att bygga hemsidor bättre så vi slog två flugor i en smäll. De får skapa en hemsida och optimera den mot google. Dessutom kommer jag att blogga på sidan om vad som händer för att man lättare ska hänga med på vårt SEO-arbete.

Hjälp gärna till och få dem att ranka på ordet solängen. Ni som vet hur man gör vet vad ni behöver göra…
Här kommer deras egen berättelse:

Hej! Vi är två elever som går nionde klass i grundskolan. Vi blev tillfrågade utav vår Syv (studie och yrkesvägledare), om vi hade lust att praoa på ett ställe kallat Skribentus. Ingen av oss visste vad det handlade om eller vad vi överhuvudtaget skulle få göra, men nyfikna som vi är så tackade vi trots funderingarna ja till praon, detta också för att vi inte hade någon aning om vart vi skulle praoa i annat fall. Därför sitter jag och skriver denna text. Nu när jag skriver detta så har halva vår praktik gått. Det har varit roligt men samtidigt invecklat och stundtals svårt. Det är mycket att lära på lite tid.

Vi bestämde oss relativt snabbt att vi ville göra en hemsida då vi insett att Johan visste hur det gick till. Eftersom att vi båda går på Solängen (en kommunal skola i Gävle) och tänkte vi att hemsidan Solängen.com var en bra idé. Vi satte därför igång i rask takt. Det var mycket som skulle göras bl.a. Skriva en massa olika sorters texter, fundera hur vi ville ha designen och utseendet på hemsidan, skriva en inledning på själva hemsidan, låsa vissa sidor som inte var menat för allmänheten på sidan mm.

När vi var nöjd med utseende behövde vi bilder, vi köpte då en bild på en uggla (kan ses på solängen.com) i utbyte mot två texter. Därefter knäppte vi kort på skolan så att vi kunde få med en del bilder därifrån och på så vis fixa en snygg layout.

Därefter så var det bara att sätta igång att försöka få länkkraft. Detta genom att skriva texter på andras hemsidor och genom dem länka till vår sida. Genom att skaffa alla länkar så har vår hemsida en chans att hamna högt på Google, vårt mål är att när man söker på Solängen så ska vår hemsida komma upp bland de tre första.

Hoppas du lärt dig något utav detta/ Två glada tjejer på Solängen