Nischad artikelkatalog bör locka fler

  • av

Att lägga in artiklar och därmed också länkar i artikelkataloger är ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att skaffa länkar till sin webbplats. Men det framförs relativt ofta en viss kritik mot dessa sidor. Det grundar sig ofta i att artikelkatalogerna är för breda. Texterna handlar om så olika saker att det inte blir någon riktning på sidan. Med andra ord skulle man kunna posta ett inlägg på en allmän blogg lika väl. Nu finns det däremot en stor skillnad. I en artikelkatalog är artiklarna kategoriserade. På så vis kommer relevansen från kategorisidorna där samtliga inlägg faktiskt har liknande relevans.

Men så finns det de artikelkataloger som faktiskt är nischade från början. I dessa fall blir hela sidan relevant och de kategorier som artiklarna ligger inom än mer relevanta. En av dessa öppna kataloger är byggartiklar.se som är en Artikelkatalog avsedd för byggbranschen. Fokus är bygg men även markanläggning. Det är lätt att fastna i tanken att det enbart handlar om att bygga upp men då flera kategorier handlar om trädgård eller om verktyg och maskiner går det att få in betydligt fler vinklar.

Kommer jag på Skribentus att ha användning för katalogen? I dagsläget har den ca 15 inlänkar och ett liknande trustvärde. En helt okej start även om antalet artiklar ännu inte exploderat. Bygg är en bransch som enligt mig ligger lite efter inom SEO. Många som säljer produkter online har länge varit medvetna om att de måste synas för att finnas. Men byggbranschen har kanske inte sett detta behov lika tidigt. Jag märker tydligt att det är på uppgång och uppdragen mot företag inom denna bransch ökar. För vem söker inte efter hantverkare, rörmokare och annat via google. Så visst kan byggartiklar vara en av de artikelkataloger som jag i framtiden kommer att använda mig av mer. Inte minst på grund av snabba och enkla publiceringsregler. Det är inte alla artikelkataloger som har det.