Ge kunden mer orsak till köp

  • av

 

Min verksamhet vilar på tre ben. Jag började som skribent och det är också det ben som jag kan luta mig mest mot. Däremot har uppdragen breddats rejält och innefattar mer än bara klassiska små SEO-texter. Andra benet är affility och tredje ”blandad off-page”.

Har lagt ner lite extra tid på en sida som marknadsför tårtor och tårttillbehör de senaste dagarna. En sak är väldigt tydlig. Det handlar om att ge besökaren en orsak till köp. Inte alls alla som surfar runt på nätet är ute efter att handla. De kan lika gärna ”slösurfa” och frågan blir då – varför ska de köpa en tårta som levereras över hela Sverige?

Födelsedagar – ja visst. Men vad finns mer att fira?

Namnsdagar! Att skriva vem som fyller år på sidan är omöjligt men att ha en liten ruta som presentera dagens namnsdag skulle vara ett alternativ. Att lyfta fram vem som har namnsdag kan vara ett sätt att få människor att ”komma på” att de har någon att fira.

En annan sak kan vara högtidsdagar. Detta även en bit i förväg. ”Kom ihåg Mors Dag” kan man minst ha två veckor före och det samma med andra liknande högtidsdagar. Sen finns ju de mindre kända som exempelvis semmeldagen och kanelbullensdag.  Tjänsten som marknadsförs handlar om att kunna bjuda på tårta eller annat bakverk som levereras likt blommogram. Så allt som har med fikabröd är ju klart relevant.

Sen kommer man till frågan – Hur kan man koppla detta? Att skriva in dagens namnsdag varje dag är ju ohållbart. De större högtiderna går ju bra men att uppdatera varje dag är en omöjlighet.

Någon som har tips? Hör gärna av er i så fall.

En tanke är att i framtiden även komplettera sidan med möjlighet att skicka blommogram, nallegram och godisgram (heter det så). Kanske framförallt att skicka godis och choklad känns relevant med tanke på resterande innehåll på sidan. Att skicka en tårta är även relativt dyrt. Att skicka en liten box med godis blir billigare. Tårta till födelsedag och choklad till namnsdag? Kanske det kan vara en idé.

Dagens (21/2) namnsdagsbarn är.
namnsdag