Content Marketing – Video Marketing

  • av

En fördel med att jobba som skribent är att jag får en inblick i hur företag planerar sin marknadsföring. Ibland får jag skriva produktbeskrivningar med fokus på vissa sökord och i andra tillfällen är det längre texter till satteliter och länkbygge. En tydlig trend är att Content Marketing ökar. Företagen vill erbjuda kunderna något mer än bara försäljning. Det handlar om att ge ett mervärde oavsett vad det är som säljs. Det kommer i längden även ge företaget mervärde i kundens ögon och bli prioriterad vid inköp. Detta oavsett om priset är något högre än hos konkurrenten.

När man prata om Content Marketing är det ofta som texten prioriteras. Det kan vara allt från nyhetsbrev till artiklar på hemsidan. Men det är tydligt att Content med fokus på Video är på frammarsch. Visserligen ger det mig något mindre jobb men jag kan definitivt se fördelarna.

Detta framförallt när det handlar om guider och instruktioner.

videoarkivEn hemsidan som jag använt mig av under några veckor för att få inspiration till texter inom badrumsrenovering och badrumsinredning är VVSochBad.se (Får väll tacka för bra info på sidanJ. ) Det är väldigt tydligt att video fyller en stor funktion när det gäller monteringsanvisningar. Detta när det är så viktigt att allt blir rätt i badrummet. Det handlar förstås då främst om praktiska detaljer man bör tänka på. Men här kan jag se att företaget även borde kunna bredda sitt utbud inom video.

Självklart är dessa filmer perfekt Content Marketing. Kunden kommer inte bara att köpa badrumsprodukterna hos dem utan även titta på filmer för att lära sig hur produkterna ska användas och monteras säkert. Fokus ligger just på det praktiska. Även under kategorin ”Inspiration” där man kan få idéer till hur man kan göra det snyggt i badrummet så är det den praktiska delen som de fokuserar på.

Skulle inte Content Marketing med video även kunna innefatta estetik? Allt för ofta delas just estetik och inredning samt praktisk inredning upp. Just detta företag har fokus på den mer praktiska delen även om det sker med designade produkter. Den estetiska biten väger trots allt mycket tungt när folk ska köpa badkar, skåp m.m. Med en enkel film skulle olika badkarsben (heter det så?) kunna jämföras och visas i dess sammanhang. Kanske några ”Före – Efter”-filmer skulle kunna visa på hur små utrymmen kan inredas för att man lättare ska få en luftig yta.

Jag gillar idén med Video som en del av Content Marketing men lite för stort fokus ligger på den praktiska funktionen. Ser fram emot den dagen då estetiken får ta större plats.

Förresten – Var med i en intervju på Kurbanov.se häromdagen. Handlade om textens utveckling de senaste åren. Även där är det en blandning av estetik och funktion.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0