Annorlunda jobb ger möjlighet till nya medarbetare

  • av

Även om jag har relativt många kunder som beställer texter inom en rad olika områden har beställningarna oftast ganska många likheter. Det är offpage på ett eller annat sätt.

Då är det extra kul när det kommer in något helt annorlunda som gör att hjärncellerna får jobba lite extra. Det gjorde det för någon vecka sedan och jag jobbar fortfarande med ordern. Det är produkttexter till företaget Skyltmax. Onpagetexter och produktbeskrivningar.

Det kanske inte låter så unikt men ska säga det är ytterst sällan det kommer in beställningar på produktbeskrivningar. Gissningsvis är det eftersom de flesta förknippar SEO-skribenter med att skriva artiklar. Dessa vanligast på 300 ord där ett visst ord finns med som ska vara ankartext.

Så var det också när jag började skriva. Men med åren har jag breddat mitt utbud samtidigt som synen på SEO har blivit bredare och mer komplex. Texten är minst lika viktig men den kan utformas mer användarvänlig. Det har gjort att personliga blogginlägg, pressreleaser och just unika produktbeskrivningar blivit vanligare. Samtidigt som orderingången inte minskat på de klassiska satelittexterna och andra offpagetexter.

Med mer jobb behöver mer personal.

Så kan därmed även passa på att hälsa en ny medarbetare välkommen till Skribentus. Har under våren kastat ut lite krokar för att hitta personer som har intresse, men framförallt kunnandet, att uttrycka sig i skrift. Självklart kan man lära sig under resans gång och de som börjar jobba extra behöver ju inte göra de svåraste texterna på en gång. Men ett visst intresse i att uttrycka sig på olika sätt i skrift bör finnas. Så helt enkelt har det inte varit att hitta rätt. Ellen och Maria och skrivit en del men det blir ju mest jul- och sommarlov då de annars går i skolan. Ellen har då främst haft fokus på modetexter och Ellen mot rese.

Så det känns riktigt roligt att välkomna in Andreas i gruppen. Han var faktiskt min elev under de år som jag jobbade som lärare. Kan väl däremot inte ta åt mig så mycket av äran till att han kan skriva riktigt bra. Det är snarare de år inom kommunalpolitiken som lagt grunden till hans sätt att uttrycka sig. Inte helt oväntat blir Andreas mest ansvarig för faktatexter. Vissa anser visserligen att politiker mest säger massa ”blaj” och vore det så skulle han passat utmärkt till att skriva för artikelkataloger….Men de som en gång läst de motioner m.m som måste författas inser att det handlar om att kunna redogöra något tydligt och faktamässigt. Det är detta som även gör att han blir varmt välkommen in som ny skribent.

Vi ses – även där du minst anar. För även ”spökskriveri” har ökat rejält sista året. Men om du har läst dessa texter vet jag/du inte. För det står ju ett helt annat namn som författare till dem.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0