Köpa leksaker på nätet – Tänk på säkerheten

  • av

När man kunde börja handla online var det många som var skeptiska till detta. Hur kunde man vara säker på att få de saker man beställde och var verkligen betalningen säker när man skulle ge ut sitt kontokortsnummer? Idag har det nästan vänt åt andra hållet. Allt för många blir lurade på nätet. De tror att de köper leksaker till sina barn men i praktiken har de bara förlorat massa pengar.

Genom att hålla sig till vissa punkter kan man handla leksaker online på ett tryggare sätt. Då får barnen verkligen sina presenter och man själv får behålla resten av pengarna på kontot.

Att bara handla från stora kända företag är ett sätt. Är det känt och etablerat har de definitivt ett säkert betalningssystem. Men att bara handla från dem kan upplevas lite begränsande. När man söker efter leksaker online så kommer det även upp en hel del mindre företag som specialiserat sig på exempelvis lego eller sällskapsspel. De har namn som kanske inte klingar igenkännande men kan ändå handla säkert. Känner man sig osäker ska man begära att få betala mot faktura. Du beställer leksakerna på nätet, får dem hemskickade och kan titta på dem innan du betalar.

Ibland finns inte möjligheten att betala med faktura utan bara med kort. I dessa fall ska man enbart betala om ”Verified By Visa” dyker upp. Detta är en tjänst som startas via din internetbank och gör att du måste uppge ett lösenord för att kunna betala med kort. Genom detta bekräftar (Verify) banken att det är säker betalningslösning.

Vill man att barnen själv ska få handla leksaker på nätet men utan att riskera att de spenderar för mycket är Paypal och andra digitala plånböcker ett mycket bra alternativ. Som förälder laddar man dem med en viss summa och sedan kan barnen handla fritt så länge som leksaksbutiken accepterar betalningar via Paypal, Payson eller liknande.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0