Färgade linser – Flera orsaker

  • av

Att man har linser behöver idag inte betyda att man har något fel på sina ögon. När linserna en gång utvecklades var det många som uppskattade möjligheten att slippa ha glasögon och därmed användes de som en funktionell sak. I många tillfällen är det betydligt enklare att ha linser än glasögon. Inte minst vid sportutövande.

Men när priserna på linserna gick ner och de färgade linserna kom ut på marknaden var det allt fler som fick upp ögonen för andra användningsområden för dessa än bara funktionellt för att se bättre.  Nu började de användas för att se bättre…..ut.

Byte av ögonfärg

Eftersom de färgade linserna sitter som en ”hinna” är det färgen av dessa som man kommer att se och därmed uppleva att personen som bär den har som färg på sina ögon. Däremot måste man vara noga med att prova sig fram då det inte är helt enkelt att hitta rätt modell. Olika färger passar nämligen olika bra mot den ursprungsfärg man har på ögonen. Men det är möjligt för alla att välja exakt vilken färg man vill.

Crazylinser och Cirkellinser

Crazylinser säljs mest inför maskerader och inte minst när det närmar sig halloween. Linserna har ingen styrka utan är enbart konstruerade för att skapa häftiga ögon. Det kan vara helt röda, orange eller med mönster. Allt för att man ska kunna matcha ögonen så bra som möjligt mot sin utstyrsel.

De linser som går under namnet cirkellinser börjar även komma starkt. Dess funktion är att göra så att ögonen ser något större ut än vanligt. Inte så att det blir ”knarkarögon” utan bara snarare så att man liknar en docka. I vissa kulturer är detta mycket eftersträvansvärt vilket gör att försäljningen av dessa cirkellinser är mycket stor. Ett land där det är extra mycket populärt är Japan.

Var man kan köpa olika slags linser?  Billigarelinser.se 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0