Att handla med rabattkoder online

  • av

Under 80- och 90-talet var det mängder av rabattkuponger som delades ut i postlådorna. Hela häften med rabatterbjudanden var mycket vanligt och ofta fick man även en gåva när man köpte från butiken bakom dessa erbjudanden. Egentligen är det inte så stor skillnad mot idag förutom att det mesta sker online.

Det finns flera olika websidor som samlar rabattkoder och erbjudanden från olika butikskedjor online för att på så vis erbjuda konsumenterna en sida där de alltid kan hitta ett sätt att få sin pryl lite billigare om de har tänkt handla över nätet.  Som ett exempel kan nämnas klädföretaget Nelly. De som planerar ett köp från denna websida kan med fördel söka efter en Nelly Rabattkod för att köpet ska bli några kronor billigare.

En av dessa sidor är butiksjakt.se.  Det som skiljer dem från många andra rabattkodsidor är att de även har en sökfunktion efter märke eller produkt. Vill du köpa ett par skor från Adidas fyller du i detta och får sedan fram en lista på de onlineaffärer som erbjuder dessa skor. Dessutom markeras vilka av dessa som det går att få en rabattkod hos.

Fördelar o nackdelar med rabattkoder

Är det då alltid en fördel att handla via dessa rabattkodssidor? Både ja och nej. Det är sant att det alltid kommer att ge rabatt vilket gör att man sparar några kronor. Men är man ute efter att spara så mycket som det går bör man även gå direkt till affärens hemsida för att se vad som erbjuds från denna webplats. Ofta erbjuds flera olika alternativ och vilket som är bäst beror helt på vad man har tänkt att köpa. Att få tre produkter till priset av två kan vara lönsammare än att få tio procent på hela köpesumman. Så slutsatsen blir – köp så ofta du kan med rabattkoder och andra erbjudanden, men sök efter den som passar ditt behov bäst.