Tips för billigare hyrbilspriser

  • av

Idag är det allt vanligare att använda sig av hyrbilar på semestern för att åka omkring i Sverige eller ta en längre tripp runt om i Europa. En av orsakerna är att väldigt många, i framförallt storstäderna, inte har någon egen bil. Stockholm är den stad där antalet bilar per invånare är lägst och det är lätt att förstå varför då den allmänna kollektivtrafiken är så utbredd. Men de som vill semestra utanför tullarna behöver alltså leta efter en passande semesterbil bland det stora utbud som finns av hyrbilar.

Vad kan man då tänka på för att pressa priset?

Om bilen hyrs i en fysisk butik bör man inte direkt ta den bil som uthyraren rekommenderar utan be att få se utbudet själv av de hyrbilar de har att erbjuda. Välj sedan efter behov men även efter pris. Är ni endast två och inte ska åka så långt finns det riktigt billiga alternativ hos vissa uthyrare. Det går att klara sig på 250kr per dag även storleken på bilen också blir därefter.

För det andra ska man försöka räkna ut hur många mil man kommer att åka. Det finns nämligen två alternativ. Antingen är det fria mil eller så ingår tex 10 fria mil och därutöver måste man betala per mil man har åkt. De som ska åka långresor ska absolut välja fria mil men i annat fall kan det löna sig att räkna på det hela.

För det tredje ska man använda en jämförelsesajt på internet för att snabbt få koll på om det finns billiga hyrbilar i närheten. Läs mer på resekatalogen.se/hyrbil

och du kommer snabbt att se att priserna varierar kraftigt mellan de olika bolagen. Eller egentligen är det inte priserna som varierar utan utbudet av bil. Det är sällan det går att jämföra exakt samma bil på flera bolag men det ska man inte heller göra. Det man ska jämföra är hyrbilar som fyller personens behov och sedan ta den billigaste.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0