Så fixar du prisvärda flygresor

  • av

De senaste tio åren har priset på flygbiljetter verkligen pressats. Bolag har vuxit fram som enbart har som specialitet att erbjuda extremt billiga flygbiljetter. Detta gör de genom att låta passagerarna checka in själv, inte erbjuda någon gratis mat eller liknande samt flyga från mindre flygplatser som tar lägre avgift från flygbolagen.

Men egentligen är det ointressant för oss konsumenter hur bolagen gör för att erbjuda de låga priserna. Det viktiga är hur vi får tag på billiga flygbiljetter.

Det första man kan göra är att enbart söka efter flygbiljetter hos de bolag som är kända för att vara billiga. På detta sätt får man alltid generellt billigare flygbiljetter men det betyder inte alltid att man får de billigaste. Däremot betyder det att du aldrig heller kommer betala något överpris för dem. Jämför gärna mot något annat bolag och du kommer se att priserna kan skilja över 100%. Men de som vill flyga billigt måste alltså också vara beredd på att ta sig till de mindre flygplatserna. De ligger ofta inte många mil utanför storstäderna så det bör inte vara några problem.

Det andra man kan göra är att vänta in erbjudanden. Flera flygbolag släpper nämligen billiga flygbiljetter i omgångar dvs i speciella kampanjer. De som är först framme kan få biljetter för under hundringen. Men detta kräver förstås att man kan vänta in dessa kampanjer vilket inte alla kan som är på väg ut att flyga.

Enklaste sättet är ändå att låta någon annan göra jobbet. Att bara säga var och när man vill åka och sedan få svaret var den billigaste biljetten går att köpa. Det är så som jämförelsesidor på internet fungerar. Klicka här för att söka efter en flygbiljett och du kommer se hur det fungerar. Man fyller var och när man ska åka och sidan jämför sedan priserna på en mängd olika bolag.