Vad avgör priset på en badrumsrenovering?

  • av

Oavsett vilket företag det är som ska renovera badrummet åt kunden så tittar de alltid på några punkter för att avgöra vilket pris på badrumsrenovering som de ska skriva i offerten. Alla har sina specialområden men i grovt kan man säga att alla i grund tittar på samma saker. Detta har till och med gjort att vissa företag låter kunden fylla i fakta själv på hemsidan för att på så vis få en offert på badrumsrenovering ”mellan tummen och pekfingret”.

Så vad är det man tittar på?

En av sakerna är boendeformen. Det är betydligt lättare att renovera i en villa än i ett flerfamiljshus. Inte minst på grund av att vattnet kan stängas av lättare utan att påverka andra.

En annan sak är hur mycket fast inredning som idag finns i badrummet. Det är självklart att ditt pris på badrumsrenovering blir högre om hantverkarna först av allt måste skruva isär och ta bort möbler och annan fast inredning.

Oavsett om det är klinkers eller plastmatta som ska in är golvytans storlek avgörande för hur många timmar de kommer behöva lägga ner. Detsamma gäller självklart väggarna då både väggar och golv vanligtvis renoveras samtidigt.  Det som räknas med i hantverkarens offert för badrumsrenovering är även vad för material som idag sitter på väggar och golv. Detsamma vad som ligger under dagens ytskikt. I vissa fall behöver underlaget göras om medan det i andra är mer lättarbetat.

De som begär in offert på badrumsrenovering brukar inte ha extremt bråttom. Har de tidspress tar man bara första bästa hantverkare som kan börja jobba snarast. De som har så bråttom kommer också att få betala extra. Detta i likhet med det mesta. Man kan gå före i kön – men då kostar det.

Så vilket pris på badrumsrenovering man får beror alltså på en mängd olika faktorer. Det är därför som det kan upplevas orättvist när grannen på gatan bredvid fick betala så mycket mindre. Orsaken kan sitta i något som är nämnt här ovan.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0