Hur hittar du bästa företaget för badrumsrenovering i Stockholm?

  • av

De flesta väljer att anlita hantverkare när de ska genomföra en badrumsrenovering. Att tapetsera, bygga upp en vägg eller lägga klickgolv klarar många av men när det gäller fuktspärrar och kakelsättning är gränsen nådd för många gällande vad man själv kan genomföra på egen hand. Utöver det finns även den stora fördelen att arbetet blir fackmannamässigt gjort vilket är extremt viktigt i våtrum. Sitter tapeter lite snett i ett vardagsrum är det bara estetiskt dåligt men sitter kaklet dåligt i ett våtrum ökar risken för fuktskada avsevärt.

Vad kan man tänka på för att hitta rätt företag?

Första steget är att leta upp företag som genomföra denna slags renovering. Bor man exempelvis i Stockholm kan man söka via en sökmotor på ”Badrumsrenovering Stockholm”. Då kommer de 20 första sökträffarna främst visa företag som genomför renovering av badrum och andra våtrum i Stockholm om dess omnejd.

Andra steget blir att välja ut vilka av dessa man ska be om offert hos. Idag finns det inte någon lag på att de som arbetar med våtrum måste vara utbildade. I teorin kan det alltså inte behöva finnas någon kunskap hos hantverkarna. För att säkerställa sig att man verkligen anlitar företag som har kompetens bör man undersöka om företaget är en ”Våtrumsbehörig Firma”. Det är Byggkeramikerrådet som anordnar kurser med avslutande prov för de företag som vill få detta certifikat. Det betyder att de anställda klarat av att bevisa att man kan följa de branschråd som finns gällande badrumsrenovering. Dessutom säkerställer det att minst en arbetsledare samt kakelsättarna har utbildning genom detta rikstäckande råd. Bara genom att undersöka detta faller några företag bort från listan för att eventuellt bli anlitade.

Sista steget blir att höra med vänner och bekanta om de kan rekommendera något företag. Visar det sig att företaget även har certifikat är valet relativt enkelt. Med god kunskap och goda referenser kommer man nämligen långt.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0