Glöm inte säkerheten – Det sänker premien på hemförsäkringen

  • av

Att försäkra sitt hus/lägenhet  är en självklarhet oavsett om man bor i hyresrätt, bostadsrätt eller villa. Det är den överlägset vanligaste försäkringen att teckna i Sverige och innefattar inte bara en försäkring mot skador på hemmet utan även stöld eller skadegörelse på ens egendom.

 Men även om alla har en hemförsäkring så vill ingen komma i det läge som gör att man måste utnyttja den. Den ska helst av allt bara finnas där som ett skyddsnät som aldrig behöver användas. För ingen vill att oturen ska komma till just dem.  Men även oturen att olyckan ska hålla sig framme går att minska. 

Genom att ha larm på huset minskar risken för inbrott  och dessutom ingår ofta även brandvarnare som är direktkopplade till räddningstjänsten. Att ha larm minskar inte bara risken för att olyckan ska vara framme utan minskar även premien på hemförsäkringen. Detta eftersom försäkringsbolagen vill premiera de som gör vad de kan för att minska olycksrisken. 

En annan sak man kan göra för att minska olycksrisken är att installera en jordfelsbrytare. Den slår automatiskt av all ström i huset om den känner av ett tekniskt fel eller om belastningen blir för hög för systemet. En säkerhet som inte kostar många hundra att köpa och få installerad men som skyddar mot elfel som allt för ofta ligger till grund för bränder. 

Även jordfelsbrytare är något som försäkringsbolag vill premiera vilket också kan generera några kronor billigare hemförsäkring.

 Dessa två saker gör inte stora skillnader på priset på premien men det påverkar i alla fall  priset nedåt vilket alltid är uppskattat.

 De som jämför hemförsäkringar bör alltså inte nöja sig med det pris som de hittar på nätet på olika jämförelsesajter. Nästa steg blir att ringa till försäkringsbolagen och pressa priset ytterligare. Kanske går det att få ner om larm eller jordfelsbrytare installeras. Saker som alltså både kan ge större trygghet och lägre pris på hemförsäkringspremien.

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0