Dörrhandtaget är också inredning

  • av

kökshandtagInnan renoveringen kommit igång så vet du säkert exakt vilken dörr du ska ha till gillestugan, vilken tapet som ska sitta i hallen och vilket golv som ska läggas i vardagsrummet. Det är de stora sakerna som man lätt kommer ihåg. Men vet du vilka dörrhandtag som ska sitta på dörren till gillestugan? Vet du vilka krokar som ska sitta i hallen och vilka inredningsdetaljer som ska upp i vardagsrummet? Det är nämligen inte lika vanligt att man tänker på detta innan inredningen kör igång. Detta trots att dessa små detaljer är lika viktiga som de stora. Men just på grund av detta är det många som slarvar med dessa detaljer vilket sänker helhetsintrycket avsevärt.

När renoveringen drar ut på tiden och orken tagit slut för länge sedan är det lätt att välja det enklaste alternativet. Att köpa de enkla krokarna och standardhandtagen bara för att bli klar.  Det är i detta läge som helhetsintrycket kan falla rejält. Krokar och handtag som inte alls passar in i helheten sitter på dörrar och väggar. Detta kan mycket väl vara något som inredaren ser och tänker stilla för sig själv att ”det får vara så här så länge så byter vi sen”. Men sen brukar aldrig komma.

Med andra ord blir slutresultatet extremt mycket bättre om du tänker till kring allt innan detaljer köps in och renoveringen startar. Troligtvis vet du vilken stil som gillestugan ska vara i.  Utgå från den stilen men även hur dörren ser ut. Utifrån det kan ett passande handtag köpas in. Ett handtag som är som pricken över I:et.  Det är egentligen en mycket otacksam del att byta ut då det är få som lägger märke till handtagen.  Är det snyggt och smälter in i övriga inredningen är det få som lägger märke till handtaget. Men är det däremot fult och skär sig mot resterande saker i rummet drar den till sig allas blickar.  Det är en del av en helhet och det är så man bör se det. Precis som man köper inredningsdetaljer så är det viktigt att se handtag, knoppar och krokar som inredning. Detta oavsett om de sitter synligt på väggen eller mer osynligt på en dörr.

Behöver du inspiration för att komma igång? Kika in på http://dorrhandtag.info eller någon annan webbsida som har fullt med information om denna del av inredningen. Inspiration som gör att du mer än gärna vill fokusera på dessa delar av renoveringen hellre än tapetbyte och väggbygge.

Så ge dig själv ett handtag i renoveringen och köp handtagen i tid. Det tjänar du på längden.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0