Designlampor med skärmar av glas

  • av

Det är inte alltid helt enkelt att välja lampskärm av glas. Det finns många populära stilar av designlampor där skärmen är gjord av glas. Har man en glaslampa som går sönder så kanske man inte kan finna precis samma skärm då lampan inte längre produceras. Det här betyder alls inte att man måste kasta lampan för det går att finna nya skärmar som kommer att passa den lampfot som man har.

 
Det är för det mesta så att man klassificerar lampskärmen av glas i enlighet med hur den passar på lampfoten. Man anger alltså form och storlek för den del av lampan som ska fästas eller ställas på lampfoten. För att komma fram till vilken storlek du kommer att behöva för en ny glasskärm så kan du antingen mäta storleken på fästet på själva lampan eller storleken på den nedre delen av den skärm som har gått sönder.

 
Om du har en populär glaslampa så är det ganska troligt att den har standardmått och då bör du finna en mängd olika skärmar i lampbutiker som för skärmar av glas. Om det däremot handlar om en riktigt antik lampa så kanske du måste tänka lite annorlunda. Har du tur så finner du en skärm som har precis samma mått, annars får du kanske besöka loppisar för att se på lampor från samma tidsperiod och köpa en gammal lampa enbart för skärmens skull. Är du ute efter ljuslyktor så är just loppisar väldigt bra ställe att fynda på, på webben rekommenderar vi bloggen Ljuslyktor24.se för intressant läsning.

 
När man har en lampskärm som fästs mot lampfoten via fästet för glödlampan så kan det bli lite enklare. Då kan man nämligen ha en lite större ring på den nya skärmen och ändå skruva denna på plats igen utan att man ser att storleken inte är precis samma som tidigare. Om du ändå ska byta en glasskärm för designlampan så kan det ju vara läge att välja en ny färg eller ett nytt mönster hellre än att jaga efter en exakt kopia av den trasiga lampskärmen.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0