Barnfilt – Inte samma som vanlig filt

  • av

Det finns produkter som är i stort sett samma för barn som för vuxna. Men sedan finns det de där det är stor skillnad även om man kanske inte vid första tanken tänker på det. Ta tex en barnfilt. Det går väll lika bra med en vanlig filt eller pläd som man köper på IKEA för att hålla barnet varmt? Och visst går det – men man ska vara medveten om att de produkter som säljs under namnet barnfilt faktiskt har egenskaper som är specialanpassade för barnen .

Genom att börja innefrån så kommer första skillnaden snabbt upp till dager. En riktigt bra småbarnsfilt (som mer är det rätta namnet) ska ha fyllning av antiallergiskt material. Silikonväv är ett av de material som inte triggar igång allergier men det finns även annat material. Det man främst ska akta sig för är konstmaterial i olika former.

Då barnet ofta ligger och sover under sin barnfilt kan det även vara bra med ett material som andas som exempelvis microväv.

Överlag ska man alltid söka efter filtar som är märkte med OKO-TEX Standard. Detta betyder att de följer noggranna regler för undvika att materialet ska innehålla farliga ämnen. Exempel på regler är att varje substans måste vara lagenlig och att även substanser som anses vara farliga lämnas utanför. Detta även om det inte per lag måste vara så.

Den största skillnaden mellan barnfiltar och andra varianter är alltså att de är säkrare för kroppen. Visserligen är de även mindre och kanske har ett roligare mönster men det är inte det första man bör tänka på. Barn är nämligen betydligt känsligare i huden än vad vuxna är och därför ska man alltid söka efter plagg och filtar som är skonsammare.

Var man kan köpa barnfiltar med hög kvalité och som även är certifierade? Fairystore.se.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0