Att dra ström utan sladd

  • av

Det vanligaste sättet att ge ström till en belysningsarmatur är att dra en sladd fram till armaturen. För privatpersoner är det oftast den enda möjligheten men för företag och andra som har större lokaler finns en lättare och smidigare lösning. En klädesbutik behöver ju ha mängder av ljuskällor som både lyser upp i lokalen och de kläder som de vill lyfta fram lite extra. Istället för att dra en sladd till vardera lampa finns det en betydligt enklare lösning vilket är att använda strömskenor för belysning.

Fördelarna med att bygga upp sin belysning med strömskenor är flera men det handlar framförallt om flexibilitet. Strömskenor är, precis som namnet antyder, skenor med ström vilket gör att några extra sladdar inte behöver dras. Eftersom de spotlights som är kopplade till strömskenan lätt går att flytta skapar detta en mycket dynamisk och föränderlig belysningsarmatur. Det är bland annat bevisat att en affär säljer mer om de gör om i inredningen vilket alltså kan göras genom att framhäva olika delar av butiken på olika sätt under utvalda veckor.

Oftast består en strömskena av en aluminiumprofil med viss isolering av plast. De är extremt lätt att montera upp och kan både dras på väggar och tak.  De som köper in ett skensystem behöver inte heller vara orolig för att delarna ska vara i lagom längd eftersom de med lätthet går att kapa av. Det enda man bör tänka på detta fall är att ledändarna böjs in vilket sker med ett specialverktyg som vanligtvis följer med när man köper hela paket av strömskenor.   Skenorna i sig levereras endast i raka men vill man svänga skenorna används någon av de flexibla böjar som passar ihop med dessa skenor.

Med en enda sladd för inkoppling av ström, extrem flexibilitet och möjlighet att flytta spottarna är strömskenor ett perfekt val för affärer och i offentlig miljö.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0