”Vardagsfin på ett kick”

  • av

Att se sådär härligt chic ut en måndagsmorgon är en dröm för många. Ni vet, håret ligger perfekt, man har en snygg outfit som ändå är causal och passar till vardags … En makeup som är lagd så att man ser sådär naturligt fräsch ut … Listan kan göras lång. Bläddrar vi igenom många populära bloggar såsom Kenzas, så möts vi ofta av den här perfekta vardagslooken. Hur åstadkommer man då den, utan att behöva gå upp tre timmar i förväg på måndagsmorgonen? Nedan följer några konkreta tips för hur man lätt skapar en snygg look en glåmig måndag.

Basgarderoben – vinnaren i alla lägen 

Tar man de populära bloggarna som exempel så ser vi att dessa många bär väldigt enkla plagg. Det är svarta byxor, oversizeade toppar, beiga tröjor … Givetvis ska man anpassa sin garderob efter sin stil men det kan aldrig upprepas tillräckligt många gånger: en bra bas utgör grunden för hela din look. Ägna en söndagseftermiddag åt att inventera din garderob och skriv en lista på sådant du behöver uppdatera med. Genom att ha en bra basgarderob med många funktionella, enkla plagg så har du alltid grunden redo och slipper stå och rota panikartat i byrålådorna på morgonen. Du behöver inte se ”annorlunda” ut varje dag, många gånger räcker det med att man ser stilren ut och då känner man sig automatiskt ofta fräschare.

Plocka fram din hårblås 

Nu när du har en riktigt bra bas, satsa då på att lägga lite krut på håret istället. Investera i en bra hårblås och satsa på volym i massor. Vill du istället ha en lite mer sofistikerad look så kan du med hjälp av din hårblås föna det blankt och rakt. Fördelen med en hårblås i jämförelse med en plattång i det här läget är också att du slipper lika mycket värmeslitage, samt att om du fönar det rakt med hjälp av en hårfön istället för att platta det, så minimerar du även risken för att det blir livlöst och ”hängigt” som det lätt kan man bli med en plattång.

Accessoarer

 Här har vi ditt gyllene redskap för att piffa till vilken outfit som helst. Satsa på ett par gedigna väskor och skor av god kvalitet, men ös gärna på med budgetvarianter av smycken, sjalar och liknande. På så sätt får du lätt en uppdaterad look utan att bli ruinerad på kuppen.

Make-Up

 Den perfekta vardagsmejken bygger på en bra bas. Med en bra fuktkräm, lite brun-utan-sol vintertid och ett rouge i en uppiggande färg så kommer du således långt. Genom att vårda huden slipper du också täcka mycket med hjälp av smink, så för att åstadkomma den där vardagsglowen bör du lägga det mesta av krutet på huden.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0