Var insatt innan du tar lånet

  • av

 Att ta ett lån är idag extremt lätt och snabbt gjort. Företag gör reklam att man har sina pengar inom några timmar eller att de erbjuder extremt låg ränta de första månaderna. Det finns även de låneinstitut som fokuserat sin verksamhet på att låna ut till de personer som har fått betalningsanmärkning. Inriktningarna är många hos lånebolagen och får man inte lån hos en lånegivare kan man mycket väl få det hos någon annan. Men oavsett vilken väg man går så bör man tänka på följande för att få bäst villkor:

 Jämför lån hos flera långivare

Det handlar då inte bara om att jämföra ränta utan även andra villkor. Det kan handla om ytterligare avgifter, återbetalningstid och annat.

 Var säker på vad det kommer att kosta

Ingen ska ta ett lån om man inte har den ekonomin som gör att man har möjligheten att betala tillbaka. Är det rörlig ränta bör man även räkna på om man klarar upp en rejäl räntehöjning. Det man även ska undersöka är om det är rak amortering eller annuitetslån. Det påverkar nämligen också hur mycket man kommer behöva betala i månaden kommande år.

 Vad händer om du inte kan betala?

”jag kan inte betala just nu så jag väntar med att betala på lånet”. Allt för många resonerar så och fastnar snabbt i en skuldfälla. Den som tar ett lån bör inte bara medveten om vad lånet innebär utan också vara insatt i vad som händer om man inte betalar.

 Påverka räntan

Att jämföra räntor är det första steget för att få låg ränta. Men det går att pressa räntan ytterligare. Detta exempelvis genom att erbjuda säkerhet till lånet i en bil eller ett hus. Om man tar ett lån med detta som säkerhet fås även ofta lägre ränta om bara en del av exempelvis huset är belånat och att man alltså inte lånar upp till lånetaket.

 Denna lista är inspirerad sidan http://lanamedbetalningsanmarkning.com/ som jämför och presenterar olika låneformer samt några av de långivare som finns på den svenska lånemarknaden.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0