Tilläggsförsäkringen ger extra trygghet

  • av

 De som väljer att helförsäkra sin motorcykel har ett grundläggande skydd som ger ersättning vid de flesta av skador som kan uppkomma på Mc:n. Men många gånger finns det även tilläggsförsäkringar som gör det ännu tryggare att åka runt på vägarna.

 En tilläggsförsäkring som många försäkringsbolag har kallas ofta för Trygghet eller Total. Oavsett namn är det ofta några av de nedanstående punkterna som ingår. För några hundra kronor extra per år fås alltså en tilläggsförsäkring som förbättrar din MC-försäkring på flera olika punkter. 

  • Reducerad självrisk vid bärgning

Ibland är självrisken kraftigt nersatt och ibland är den helt bortreducerad. Med tillägget vet man alltså alltid vad en bärgning kommer att kosta eftersom det inte kan tillkomma en enda krona.

  • Hyrbilsersättning

Många är helt beroende av sin MC för att kunna ta sig till jobbet. Att då behöva lämna in den på reparation under flera dagar kan ställa till vardagspusslet rejält. En del försäkringsbolag kan erbjuda gratis hyrbil under denna tid. Däremot skiljer sig kraven åt mellan de olika bolagen på vad som krävs för att man ska få låna hyrbil. Dessutom varierar det hur många dagar man får ha hyrbilen. 

  • Större olycksfallsförsäkring / livförsäkring

Summan som man kan få ut vid invaliditet brukar ofta vara större. Dessutom innehåller även dessa tilläggsförsäkringar många gånger en livförsäkring. 

Utöver det ersätter den även med en större summa vid ökade rese- eller levnadskostnader om personen måste uppsöka sjukhus under flera dygn i sträck efter en olycka. 

  • Större försäkringssumma på tillbehör

Generellt täcker denna tilläggsförsäkring en större summa på tillbehör till motorcykeln.

 Det man bör komma ihåg är att tilläggsförsäkringar som dessa enbart går att teckna hos de försäkringsbolag som man har sin mc-försäkring på. Med andra ord bör man redan från början söka efter en mc-försäkring som både har bra grundvillkor samt passande tilläggsförsäkring. I annat fall är risken stor att man behöver byta försäkringsbolag när man känner att behovet uppstår för denna extraförsäkring.

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0