Några tilläggsförsäkringar till MC-försäkringen

  • av

 Även om man väljer att helförsäkra sin MC så går det att få ett ytterligare skydd. Detta genom att teckna någon av de tilläggsförsäkringar som finns på marknaden.  Några av de som finns att välja mellan presenteras nedan: 

Höjd ersättning för tillbehör

Alla Mc-försäkringar (helförsäkring) ger ersättning för stöld av och skador på motorcykeln och dess tillbehör. Däremot är ersättningstaket för tillbehör (ex GPS) ofta relativt lågt satta. Har man mycket dyra tillbehör till motorcykeln är det en stark rekommendation att köpa en tilläggsförsäkring för just dessa. 

Reducerad självrisk

Att teckna en försäkring handlar främst om att undvika oförutsägbara stora utgifter. Men även en hög självrisk kan vara obehaglig när väl olyckan är framme. För den som inte vill överaskas med höga självrisker finns tilläggsförsäkringar som minskar självrisken rejält.  Oftast handlar det just om att reducera självrisken men det finns även de tillägg där den helt och hållet tas bort. En av de vanligaste är ”kollision med vilt”. Med detta tillägg (som inte kostar många tior per år) behöver man inte betala någon självrisk alls vid kollision med vilda djur.

 Snabbare assistans

Många gånger ingår det ett viss assistanshjälp i en halvförsäkring till motorcykeln. Men med tilläggsförsäkringen ”Assistans” fås hjälpen snabbare samtidigt som ersättningen är högre. Det kan till exempel betyda att bolaget garanterat att bärgare är på plats inom 24 timmar från att olyckan har anmälts in till försäkringsbolaget. Ibland kan det även ingå att man kan få ersättning för utebliven semesterresa om motorcykeln varit en del av denna. 

Tilläggspaket

En del försäkringsbolag erbjuder enskilda tilläggsförsäkringar som man kan välja för att förbättra sin MC-försäkring på enstaka punkter. Detta medan andra erbjuder hela paket. Dessa paket går ofta under namnet som ”Extra Trygg”, ”Trygghet Plus” eller liknande. Den som vill ha den största tryggheten bör jämföra vad dessa pakettillägg ger för extra skydd.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0