Lättare att få billig Mc-försäkring än bilförsäkring

  • av

Genom att jämföra premien på olika bilförsäkringar kan man snabbt och effektivt hitta ett prisvärt alternativ. Priset är en stor konkurrensfaktor mellan de olika försäkringsbolagen vilket självklart gynnar konsumenterna. Men även när man jämfört de olika bilförsäkringarna så går det att pressa priset ytterligare. Detta genom att erbjuda större säkerhet för fordonet. Kan man påvisa att man minskar risken för stöld och skada så är bolagen ofta givmilda tillbaka med lägre premie. Men på denna punkt så skiljer det sig åt mellan MC- och Bilförsäkring. Det är nämligen betydligt lättare att få en billig MC-försäkring.

Ett exempel är utlåning. En del försäkringsbolag låter försäkringstagaren välja vilka som ska få låna motorcykeln. Det kan exempelvis vara att ingen får göra det eller att bara lika gamla eller äldre får genomföra provturer. Ju färre som kan låna desto lägre risk för skador. Lägre risk betyder lägre premie. Det är logiskt men av någon anledning är det inte något försäkringsbolag alls som erbjuder samma sak i fallet med bilförsäkringar. Även om det finns fakta som tydligt pekar på att yngre förare övervärderar sin förmåga och är med om olyckor oftare så kan man inte få lägre premie om man lovar att inte låna ut sin bil till någon person som är yngre än sig själv.

Och det stoppar inte där. På alla fordon går det att montera positioneringssystem som gör att man kan spåra dem om de blir stulna. Men det är främst på skotrar, motorcyklar och mindre fordon som man får rabatt för detta. Självklart skulle det vara lättare att hitta en bil som har detta system om den blir stulen. Så för sin egen skull kan det vara en trygghet. Men för att få en billigare bilförsäkring är det inte värt att göra denna investering. För när det gäller bilar är som sagt bolagen inte lika generösa med rabatterna.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0