Hur lånar man 1000kr?

  • av

För vissa är 1000kr i stort sett ingenting. De har det i kontanter i plånboken och kan med lätthet låna ut det till en vän eller bekant om så skulle behövas. För andra är det 10% av månadens inkomst vilket självklart gör att man är betydligt mer försiktig med pengarna.  Men oavsett hur stor inkomst man har så kan alla komma i ett läge då man behöver låna pengar. Det behöver inte betyda att man har tomt på bankkontot utan lika gärna att dessa pengar är låsta (fasträntekonto) eller att man av annan anledning inte kommer åt dem för tillfället.  Det är i dessa fall man kan behöva låna.

Ett alternativ är att ta ett s.k. snabblån. Namnet kommer från att man kan ta dem mycket snabbt men även att återbetalningstiden är kort. Det vanligaste är att man ska ha betalat tillbaka hela summan inom 90 dagar. De som väljer alternativet med snabblån rekommenderas starkt att jämföra de olika villkoren som snabblånen har. Vilka punkter man i första hand ska jämföra går att läsa om här.

Ett annat alternativ är att låna från kompisar. Fördelen med det är att man slipper den räntekostnad som tillkommer om man tar ett snabblån. Nackdelen är istället att det kan bli problem i vänskapen om det visar sig att man inte kan betala tillbaka i tid.

Ytterligare sätt att låna pengar är via pantbank. Då lämnar man in något värdefullt till pantbanken och får en del av sakens värde direkt i handen. När man sedan vill ha tillbaka sin ägodel får man betala en större summa än vad man fått ut. Hur stor summa man får betala varierar lite beroende på ”lånesumma” samt hur länge man valt att vänta med att lösa ut sin sak.

All fakta till denna artikel är tagen från hemsidan låna1000.se

Share and Enjoy !

0Shares
0 0