Fördelen med att ta lån på nätet

Idag går det att teckna lån på ett flertal olika sätt. Men så har det inte alltid varit. Innan internet var uppbyggt över hela landet var den vanligaste vägen till lån att gå in på ett bankkontor eller kontakta banken eller kreditgivaren via telefon. Men tack vare internet har det blivit betydligt enklare att ta lån. Fördelarna att teckna lån på nätet är flera och handlar då inte bara om tillgängligheten.

För det första, och kanske det viktigaste, är det extremt lätt att jämföra flera olika låneaktörer online. På bara några minuter kan flera banker besökas och man kan på så sätt få en överblick över bankernas räntor och avtal. Dessutom finns det flera hemsidor som jämför lån och krediter vilket gör att 20-30 olika aktörer presenteras på en och samma sida. Att jämföra lånevillkoren är nämligen A och O för att få ett så bra lån som möjligt. Självklart är en låg ränta bland det viktigaste men det finns även andra faktorer man ska ta hänsyn till så som amorteringstid, kontaktmöjligheter med kreditbolaget och möjlighet att förlänga lånet.

För det andra är lån på nätet väldigt överskådliga för den som tecknat lånet. Väldigt många kreditgivare erbjuder ”Mina Sidor” där man kan logga in och se hur mycket som är kvar av lånet, planerade återbetalningstillfällen och räntekostnader. Genom detta får man en betydligt bättre överblick på lånen.

För det tredje erbjuder de allra flesta kreditgivarna på nätet något som många kallar för ”lånekalkylator”. Det betyder att man fyller i önskat lånebelopp och önskad amorteringstid och därefter presenteras det direkt på skärmen hur mycket man måste betala per månad för att ta detta lån. När det gäller lån med fast ränta (ofta mindre summor) är det exakt den summa som anges som låntagaren kommer att få betala. När det är större summor (privatlån) sätts räntan individuellt. Man får då ta kostnaden som ett riktmärke men som både kan bli högre och lägre beroende på vilken ränta man får.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0