Vilka länkar satsar du på?

Naturliga länkar – Länkar som läggs till en webbplats av naturliga skäl. Exempelvis driver du en modebutik och en modebloggare länkar dit spontant av egen vilja. De bästa länkarna  – men svårast att få

Riktig Blogg – En blogg som drivs av en bloggare där det primära syftet är att skriva för sina besökare. Det kan förekomma köpta länkar (sponsrade länkar) men det sker i så liten utsträckning att besökarna inte anser det förstör bloggen. Dessa bloggar får regelbundet blogginlägg och ”naturliga länkar”

Sponsrat inlägg – Om en bloggare får pengar för att skriva om en produkt eller en tjänst (oavsett om det är positivt eller negativt) ska denna text markeras ut som ”sponsrad” eller liknande. Detta enligt lag. Det är däremot inte alltid detta sker då företag ibland vill att inte blogginlägget ska markeras som köpt. Fördelen för företaget är att läsarna tror att det är bloggaren som ”spontant” skrivit inlägget samt att Google inte ser att länken är ”köpt”. Sponsrade inlägg går bland annat att köpa via Blogvertiser.

Splogg – ( Spam-blogg)  En blogg som enbart skapats för att skapa SEO-styrka. Kallas även Spam Blogg då texterna som publiceras inte har någon annan orsak än att upprätthålla SEO-styrkan. De skrivs för – och läses av Google. Inte många andra…..

Riktad Splogg – En blogg som enbart är uppbyggd för att skapa SEO-kraft och som har en tydlig inriktning, ex om hundar.

Splogg utan inriktning – ”Splogg” som är en blogg med mängder av artiklar av olika art. En artikel kan vara ”så hittar man bästa hemstädningen i Århus” och nästa ”Så köper man linser på nätet”.

Artikelkatalog – Oftast samma sak som ”splogg utan inriktning” då artikelkataloger brukar ha mängder av artiklar inom olika områden. Det finns även riktade artikelkataloger. Artikelkataloger används allt mindre då många anser att de inte ger någon SEO-kraft.

Vilka länkar är det SEO-bolag hjälper till med att ordna?

Det beror helt på vilket SEO-bolag du anlitar. Alla nivåer har sina fördelar och risker. Det är vad du är bör vara insatt i innan du börjar ditt länkbygge – eller anlitar någon annan för det.

 

(Blogginlägget är ett svar på en fråga från en kund. Det bör inte ses som allmän fakta utan enbart som en enklare förklaring utifrån min syn på länkar)

Share and Enjoy !

0Shares
0 0