Välkommen Oskar

  • av

I september 2015 tog jag steget ut att satsa på detta företag fullt ut. Tidigare har jag bara jobbat deltid men valde att säga upp mig från min 50% tjänst på kommun och satsa på Skribentus. Det har gått över förväntan och under 2016 har två personer börjat skriva åt mig.

Så Välkommen Oskar – tänkte du skulle få berätta lite om dig själv.

Tack! Är en kille på 22 år från Stockholm som alltid har haft ett intresse för språk. Då jag håller på mycket med musik har jag mest skrivit låttexter innan, så det här jobbet är både lärorikt och roligt.

Berätta gärna först hur din oväntade väg in till mitt företag.

Jag var nyligen hemflyttad från Tyskland, där jag höll på med musik, och letade efter något nytt och spännande att göra. Jag satt och sökte runt efter språkrelaterade jobb och på något sätt – som jag inte riktigt kommer ihåg – trillade jag in på Skribentus.se. Jag blev genast intresserad och passade på att skicka ett mail.

Det visade sig att det fanns mycket att göra, och efter några veckor av provtexter och praktik började jag att jobba ”på riktigt”.

Du började på Skribentus i februari och jobbar nu ungefär halvtid. Vilka texter skriver du mest?

Det blir en hel del content i form av nyheter, informativa texter och andra artiklar till affiliatesidor och bloggar. Vissa artiklar är långa och djupgående – andra är korta och koncista. Texterna grundar sig på research gjord med hjälp av svenska, tyska och engelska källor.

Hur stor kunskap har du om SEO på en skala på 1-10?  Måste man ha kunskap om SEO för att jobba som SEO-skribent?

När jag började skriva var den nog nära noll. Jag hade bara hört talas om begreppet någon enstaka gång. Idag kan jag en hel del om det, men har fortfarande enormt mycket kvar att lära mig. Min SEO-kunskap idag ligger nog kring 3 – 4 någonstans skulle jag gissa.

Att ha kunskap om SEO som SEO-skribent är helt klart fördelaktigt. Beroende på vad det är man skriver är det mer eller mindre nödvändigt i mina ögon. För dem som skriver mer offpage är det ett inte ett lika stort måste, även om det naturligtvis hjälper.

När det kommer till content är det däremot viktigt att åtminstone känna till det grundläggande inom SEO. Mitt intryck är också att tydliga texter ofta sammanfaller med bra sökmotoroptimering. Om en text eller en sida är väloptimerad betyder det också att mottagaren – vare sig det är en kund eller en bloggläsare – upplever att sidan är överskådlig, tydlig och informativ.

För mig personligen, har SEO också varit ovärderligt för mina egna hemsidebyggen.

Men du har även börjat på ett litet eget affiliateprojekt. Personligen tycker jag det är ett utmärkt sätt att lära sig mer om branschen – att sätta teori i praktik. Berätta lite om din sida.

Affilliateprojektet har varit enormt lärorikt när det kommer till SEO. Sidan, som heter Gitarrsträngar.com, säljer precis det – gitarrsträngar. Spelar ju själv gitarr och tänkte skapa en sida med en hel del fakta om gitarrsträngar.

 

Min första guide ”Hur man väljer stålsträngar” är redan uppe – och sidan går framåt även om det inte går superfort. När jag känner att jag har lärt mig tillräckligt kommer jag att sätta fler spännande affilliateprojekt i rullning.

 

Vad de framtida sidorna kommer att rikta sig mot för produkter håller jag dock för mig själv än så länge.

gitarrsträngar

Vad gör du när du inte jobbar?

Det blir mycket musik, där en del av det är jobb och en del är nöje. Annars träffar jag vänner och tycker om att spela fotboll. Om jag kan passar jag också på att resa. Gärna till en storstad hellre än till stranden.