Nytt affiliateföretag – Partner Ads

  • av

 Partner-Ads är en ny affiliateaktör på den svenska marknaden. Berätta kort om företaget.

 

Partner-Ads grundades 2002 i Danmark och är det äldsta danska nätverket. Efter lång tid av lokal fokusering i Danmark tyckte vi att det var dags att börja fokusera på Sverige och Norge. Både för att växa och för att kunna ge bättre service till våra kunder som växer och söker nya marknader.

 

För tillfället har ni relativt få företag ni samarbetar med – hur stora är ni Danmark? Vad kan vi förvänta oss i Sverige? När kommer ni igång på allvar här?

 

Vi startade vår verksamhet i Sverige 12/3-2018. Nu (den 2/5) så har vi 26 svenska program. Vi lägger till nya program varje vecka. Vårt mål är att ha cirka 100 program före den 1/1-2019, med en stadigt förväntad tillväxt framöver. I Danmark har vi nästan 800 program, och eftersom den svenska marknaden är större förväntas vi ha mer än 1000 program inom de närmaste 5 åren. Den största utmaningen är att locka affiliates och det tar tid. Vi förväntar oss att vara en seriös aktör på den svenska marknaden 2019.

 

Kommer ni har något fokusområde där ni har extra många företagssamarbeten? Ex lån, detaljhandel osv? Gambling?

 

Vårt huvudfokus ligger på web-shoppar men vi kommer att titta på alla områden som har intresse för affiliating.

 

Ni erbjuder ”direktkontakt med företagen” – vad innebär det? Vad finns det för fördelar för oss publishers?

 

Som affiliate, ansluten till ett program, har du tillgång till direktkontakt med annonsören och det här kommer att ge en mycket bättre dialog mellan annonsör och affiliate. Vi försöker göra annonsörerna proaktiva när det gäller deras affiliates. På så vis får affiliaterna det bästa stödet från annonsörerna.

 

 Jag har själv förlorat ca 25 000 kr på en annonsör som inte betalade ut ersättning – är det detta ni har försäkring mot?

 

Vi garanterar att du får betalt. Att få betalt från annonsören är vårt eget ansvar och affiliaten kommer inte förlora pengar på grund av att betalning från annonsören saknas. Vi betalar alltid affiliates i tid i början av varje månad.

 

När kommer ni till SEO-snack i Stockholm och presenterar er live?

 

Det är lite tidigt i processen ännu, eftersom vi skulle vilja lägga till fler program innan vi deltar i lokala evenemang.

 

 Okej, Välkomna in på svenska marknaden. Jag lovar att testa er – från den dagen jag blir bjuden på något gott på ett SEO-Snack 😉