Kreditkorten börjar slåss mot oss affiliates

  • av

Det är helt klart svårare att livnära sig på affiliate idag mot för ca fem år sedan. Det är tuffare att ta sig till toppen på Google och dessutom finns där mer reklam, Google Maps och Google Snippet. Det är helt enkelt färre som ens ser mig – även om jag ligger etta.

Men det räcker inte där. Kampen om cookies utkämpas inte bara av klassiska affiliatesidor utan även av cashbacksidor och rabattkodsidor. Dessa sidor har även en mer trogen skara av besökare som uppskattar deras tjänst och inte sällan går direkt via dem istället för att söka på Google.

Nu har även vissa kreditkort börjat ta upp kampen om provisionerna. Med riktigt stora fördelar för konsumenten kan de mycket väl bli en konkurrent att räkna med i längden. En konkurrent som erbjuder lite för bra erbjudande för att jag själv ska kunna låta bli att nappa…

Tänker fler som jag (jag kallas ibland för bonusägare) så är risken stor att mina affiliateinkomster minskar ytterligare. Ett exempel:

Så bokade jag hotellen för

Först söker jag upp hotell i den stad jag ville bo, ibland via Hotels.com, ibland via Bookings.com och ibland direkt via hotellens hemsidor.

Är det ett hotell där bokningen bäst sker via Hotels går jag till min egen affiliatesida om vandrarhem i Stokcholm  klickar på aff-länken och genomför bokningen (även om bokningen gäller hotell i andra städer än Stockholm). Därmed får jag ca 5 % i provision till mitt företag. Vi leker med tanken att nätterna kostar 3 000 kr vilket därmed innebär 150 kr ex moms till mitt företagskonto. Ska jag sedan ta ut denna summa kommer skatter, avgifter m.m. göra att jag får ca 75 kr på mitt privatkonto.

Minst fyra gånger per år åker jag till Stockholm för att besöka SEO-snack vilket alltså totalt skulle ge ”bonus” på ca 300 kr via denna väg.

Är det hotell där bokning bäst sker via Bookings går jag till min vän Markus hotellsida, Hotelloo. Jag har själv inget samarbete med Bookings och kan därmed istället ”sponsra” vänner inom branschen. Jag får ingen provision – men en glad vän 😊.

Så bokar jag hotellen nu

Med Remeber Flex (som är gratis) får jag tillgång till ett Remember Reward. Jag får därmed återbäring på köp hos E-butiker, bokning av hotell m.m. Totalt ges rabatt hos ca 250 företag, däribland Hotels.com.

Sker bokningen hos Hotels får jag 6 % eller 10 % beroende på om jag vill samla bonusnätter eller inte. Men det är då skattade pengar som jag direkt får på mitt konto. Väljer jag 10 % återbäringen skulle det innebära 300 kr per bokning och 1200 kr per år. Ställ det mot 300 kr via mina egna afflänkar…

Hos Booking får jag 4 %. Därmed kommer jag inte längre ge min vän några extrakronor vid varje Bookings-bokning. Samtidigt som jag maximera min bonus.

Väljer jag att gå via Remember bonusprogram istället för att klicka på mina egna aff-länkar – så kommer andra också göra det…

Rabatter på det mesta

För drygt ett år sedan skrev jag inlägget ”Vad är så speciellt med Re:member Flex?” där jag starkt kritiserade kortet. Den kritiken står jag fast vid – utifrån vilka förmåner kortet hade då. Men nu finns alltså Reward-systemet som gjort att jag ändrat min syn på kortet en hel del.

Jag gillar kortet eftersom jag får högre bonus än om jag gått via egna affiliatelänkar eller caschbacksidor. Bonusjägaren inom mig ler och ”cashar in”.

Jag gillar inte kortet eftersom risken är att fler tänker som jag. Då skulle jag få extremt mycket färre klick på mina affiliatesidor och intäkterna skulle minska. Ännu en konkurrent att slåss mot på nätet – det räcker som det är ändå kan jag tycka. snippet hunter

/ Johan – The Bonushunter

PS:  Ni som är bonusjägare som jag och även tar spelbonusar – se upp med nya spellagen…Snart blir det starkt begränsade då nya lagen föreslås innebära ”Förbud mot erbjudande om bonus förutom vid första speltillfället”. Men det är en historia jag får blogga om en annan gång.