Första betalningen i kryptovaluta – När blir det mainstream?

Den 9:e november 2017 publicerade jag inlägget ”Skribentus accepterar Kryptovalutor som betalningsmedel” på min blogg. Någon rusning har det knappast varit med dessa betalningar men i förrgår kom så första betalningen i kryptovaluta.

Under 2017 var det ”Bitcoin-feber” i stora delar av världen. I Sverige publicerades det artiklar varje vecka om Bitcoin och ytterligare andra kryptovalutor. Det var i detta läge jag även fick upp intresset för denna ”alternativa ekonomi”. Det tog inte lång tid förrän jag insåg att kryptovalutor är betydligt mer än bara ett betalningsmedel.

Efter att ha kollat med min bokföringsfirma hur en inbetalning av kryptovaluta ska kunna bokföras togs steget att låta mina kunder betala med valutan. Jag gissade att inte speciellt skulle välja alternativet men vad jag vet var jag en av de första i branschen som erbjöd alternativet.

Första betalningen i Ether

När jag fick förfrågan om ett jobb till deklarationstjänsten Koinly blev det naturligt att fråga om de ville betala i valfri kryptovaluta. Valet hamnade på Ether.

Varför ta betalt i Bitcoin?

För mig är det egentligen bara en enda orsak att ta emot Bitcoin (eller Ether som betalningen genomfördes med denna gång).  För mig handlar det om att visa upp sitt intresse och på detta sätt kanske hitta kunder inom detta område.

Tar ditt företag Bitcoin? Visa det med våra egendesignade dekaler. Passar lika bra på kontorsfönstret som på knalleståndet på marknaden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.