Är artikelkatalogen död?

För att direkt svara på frågan jag ställer i titeln så är svaret – Nej, men den har inte lika status som förr. Jag får fortfarande in jobb från kunder som vill ha artiklar på artikelkataloger skrivna och publicerade. Däremot är det tydligt att många väljer att lägga länkar från dessa sidor till satelliter eller andra sidor längre ner i hiarkin av länkbygget. Från och med  25 aug (efter semestern) kommer jag även att satsa lite extra på att skriva mot artikelkataloger. För tillfället har jag en lista på 11 artikelkataloger som jag vet är aktiva som du som kund kan få publicera på. Den nyaste är Webbs.se som drivs av Johan S (Evino.se) här i Gävle. Kul med nya kataloger och inte minst eftersom det är en som har sitt säte i min hemstad.

Varför anlita hjälp med länkar från artikelkataloger?

  • Enklare – Jag skriver artikeln utifrån det ämne som kunden anger. Ser då till att artikeln följer de regler som finns på den utvalda artikelkatalogen. Som kund behöver man alltså inte kolla om hur lång texten ska vara, hur många länkar som är tillåtet osv. Man behöver bara välja ankartext och ämne.
  • Snabbare – Jag är själv admin på både mina och några av mina branschkollegors kataloger. Det betyder att kunden får sina artiklar publicerade exakt det datum som önskas.
  • Säkrare – Den som skickar in en artikel till en artikelkatalog vet aldrig när den kommer bli publiceras, eller om den blir det alls. Utöver det är det inte alltid man får något mail när artikeln är publicerad så man måste själv ha kolla av sidan med jämna mellanrum. Allt detta har jag koll på och meddelar direkt när artikeln är uppe. Skulle den inte bli godkänd eller av annan anledning inte publiceras är det inte något som kunden betalar för.
  • Större tillgång – Förutom de artikelkataloger som är öppna för alla att skriva på så har jag tillgång till några som är stängda för allmänheten. Här är det enbart några skribenter som har inloggningsmöjlighet till.