Affiliate på affiliate blev nu mer lönsamt

  • av

kreditkortJag har under de senaste fyra åren drivit en del affiliatesidor. Detta år har varit stora ”konverteringsåret”. Att förbättra bilder, content, internlänkning och konvertering i allmänhet. Att helt enkelt tjäna mer pengar även om jag inte förbättrar placeringarna på Google.

En punkt har varit att jämföra de olika affiliateföretagen mot varandra för att se var jag får bäst provision. För det skiljer och det en hel del.

Gjorde samma jämförelse åt en kund gällande kreditkort och hittade du en unik företeelse. Något som jag än så länge aldrig sett förr.

Det gällde kreditkortet X som vi hittade hos Wordon. Provisionen var ganska låg för att vara kreditkort men bättre att provision än inte att få det alls. Hittade inte samma kort hos något annat företag och insåg därmed att det skulle bli Wordon som skulle användas för länkningen.

So far – so good.

Men det visade sig vara mer lönsamt att gå via Kortio. Adrecord har Kortio som program. Där får man samma provision oavsett vilket kreditkort som förmedlas. En lägre provisionsnivå än vad många kreditkort ger när de har egna affprogram. Det är självklart då det blir fler steg i kedjan.

Men i detta fall visade det sig följande.

Genom att länka till undersidan till detta kort hos Kortio fick vi 7% högre provision än om vi länkat direkt till kortföretagets affprogram. Inte logiskt men så var det.

Så i detta fall var det bättre att bygga en affiliatesida som länkar till en affiliatesida som länkar till kortet än att länka direkt till kortets hemsida.

Har aldrig sett detta fenomen förr. Har ni?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.