Artikelkataloger

Page Rank

Skribentus jobbar just nu på att ta fram praktiska lösningar för de företag som vill synas på artikelkataloger. Än så länge formas lösningar utefter varje önskemål men paketlösningar är på väg. Det vanligaste är att man beställer artiklar som jag även publicerar på ett tiotal artikelkataloger.

Håller för tillfället på att bygga upp ansiktsvatten.com. Välkommen in.

Vad är en artikelkatalog?

En artikelkatalog är en hemsida på nätet som alla kan registrera sig som skribent på. Det räcker med att du anmäler din email och väljer ett lösenord så kommer du in.

Därefter skriver du en artikel samt placerar ut 1-2 länkar i texten till valfria hemsidor. Sedan skickas artikeln in för granskning innan den efter några dagar blir godkänd och publicerad. Varje artikelkatalog har egna regler på texten ex hur lång den ska vara, hur många länkar man får ha m.m. De som inte följer detta eller skriver en artikel som inte tillför läsaren något faktamässigt kommer inte få sin artikel publicerad.

Varför höjer den mitt seo-värde?

En stor del av din hemsidas ”Seo-värde” grundas på hur många länkar som länkar till din sida. Men det räcker inte med att få mängder av länkar från sidor som är svaga. En länk från en stark sida är alltså betydligt mer värd en massor av länkar från skräpsidor. Hur stark en sida är kan avgöras av flera faktorer men grovt går det att avgöra på dess PR dvs page rank.

Det finns artikelkataloger med PR upp till 6 vilket är mycket högt. Att publicera en artikel på en sådan sida skapar alltså stark länkkraft till länkens målsida. Det går även att optimera länkkraften genom att själv länka till artikeln. Detta bör då göras från andra domäner än artikelkataloger.

Länkkraften är något som påverkar din synlighet på googles sökmotorer.

Hur skrivs en artikel för artikelkatalog?

En artikel till en katalog ska vara informativ för läsaren. Den ska alltså kunna läsas av människor som är intresserade av ämnet. Men samtidigt ska den vara skriven mot google. Det betyder att texten ska cirkulera kring relevant ämne på ett bra sätt. Kunden kan även välja nyckelordsfrekvens.

Ett nyckelord är det ord som kunden vill att deras kunder ska använda för att hitta dem på google.

Ex. Sök på extrapengar och du kommer se att extrapengar.me är första träffen. Det är min sida som jag leker med för att testa nyckelordsoptimering och liknande.