browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

ContentIsKing

Kan bättre struktur skapa bättre ranking?

Efter att ha testat och bloggat om mitt experiment med EAT fick jag en del funderingar. Går det exempelvis att ranka en text bättre bara genom att strukturera upp den. Utan att ändra mer än några få ord? Jag testade och resultatet var tydligt. Struktur påverkar ranking. I alla fall i detta test. Rankar en … Continue reading »

Categories: ContentIsKing | Leave a comment

Skribentus lanserar modekollektion och inofficiell SEO-låt

Inom en del branscher används speciella arbetskläder för att tydligt markera för omgivningen att man utför ett speciellt arbete. Det gäller bland annat poliser, sjuksköterskor och vägarbetare. Nu kan även SEO-konsulter bli mer likriktade och ha samma kollektion var än man jobbar i landet. Du känner igen en person från brandförsvaret på långt håll. Detsamma … Continue reading »

Categories: ContentIsKing | Leave a comment

Vikten av kvalité på texterna (EAT väger tungt)

Hur viktigt är det att ha genomarbetade och relevanta texter på sin hemsida?  Jag blir väldigt partisk när jag ska svara på den frågan eftersom jag själv arbetar som skribent. Men det är något man bör fundera över då Google lägger mer och mer vikt vid text, användarvänlighet och trovärdighet. Begreppet EAT har varit aktuellt … Continue reading »

Categories: ContentIsKing | Leave a comment

Allt om Djur – En spelrecension

Det är sällan, men det händer, att jag får provexemplar som jag får recensera. Så är det med spelet ”Allt om Djur” som ges ut av Nicotext förlag. Ett frågespel om djur med lite mer fakta och fördjupningar. Lite förenklat är det som Geni men enbart med djurfrågor. Dessutom har varje fråga lite fördjupat svar … Continue reading »

Categories: ContentIsKing | Kommentarer inaktiverade för Allt om Djur – En spelrecension

Att synas på Google med SEO – föreläsning

  Det finns alldeles för många småföretagare som inte alls jobbar med SEO. Lär du dig grunderna kommer du långt.  Välkommen ! Hur många söker efter den produkt du säljer? Hur mycket kan du tjäna på att ligga i toppen på Google? Vad kan du göra själv för att påverka din SEO? Och lite allt … Continue reading »

Categories: ContentIsKing | Kommentarer inaktiverade för Att synas på Google med SEO – föreläsning

Nytt affiliateföretag – Partner Ads

 Partner-Ads är en ny affiliateaktör på den svenska marknaden. Berätta kort om företaget.   Partner-Ads grundades 2002 i Danmark och är det äldsta danska nätverket. Efter lång tid av lokal fokusering i Danmark tyckte vi att det var dags att börja fokusera på Sverige och Norge. Både för att växa och för att kunna ge … Continue reading »

Categories: ContentIsKing | Kommentarer inaktiverade för Nytt affiliateföretag – Partner Ads

Kreditkorten börjar slåss mot oss affiliates

Det är helt klart svårare att livnära sig på affiliate idag mot för ca fem år sedan. Det är tuffare att ta sig till toppen på Google och dessutom finns där mer reklam, Google Maps och Google Snippet. Det är helt enkelt färre som ens ser mig – även om jag ligger etta. Men det … Continue reading »

Categories: ContentIsKing | Kommentarer inaktiverade för Kreditkorten börjar slåss mot oss affiliates

Betala via Coinbase Commerce

Självklart vill jag testa detta. Betala denna väg om du har lust Text med ovanligt kort slut Beställ en text med ett ovanligt kort slut. Perfekt i tillfällen där slutet inte får vara allt för långt. Pris 50 kr. Buy with Crypto

Categories: ContentIsKing | Kommentarer inaktiverade för Betala via Coinbase Commerce

Cowork-dag 21 Mars 2018

Sitter du mest framför datorskärmen på dagarna i likhet med mig? Då är det dags att umgås med andra över en bit mat. Välkommen på en cowork-dag den 21 mars 2018. Vad? Vi äter och fikar tillsammans och jobbar däremellan med våra egna projekt. Ett sätt att umgås över företagsgränserna. Företagare, studenter, politiker – alla … Continue reading »

Categories: ContentIsKing | Kommentarer inaktiverade för Cowork-dag 21 Mars 2018

Bygger du långsiktigt med content  – eller jagar bara snabba klick?

Att skriva en bra artikel för nätet är enkelt. Det finns mängder av kortfattade och pedagogiska guider att följa för att nå ett gott resultat. Det handlar bland annat om Klickvänliga rubriker, Lättlästa texter, Tydliga underrubriker och att man Vänder sig till läsarna…. Det är bara att följa dessa guider för att skapa texter som … Continue reading »

Categories: ContentIsKing | Kommentarer inaktiverade för Bygger du långsiktigt med content  – eller jagar bara snabba klick?

Ger köpta länkar (Märkt sponsrat inlägg) någon SEO-kraft?

Det finns en fråga som kanske inte diskuteras speciellt öppet men som många inom SEO har en tydlig åsikt om. Det handlar om köpta utmarkerade länkar. Med andra ord köpte länkar i ett inlägg som är utmarkerat som Sponsrat. Om du kan få/köpa/hyra/låna en länk från en bloggare skulle du då ta det erbjudandet om … Continue reading »

Categories: ContentIsKing | Kommentarer inaktiverade för Ger köpta länkar (Märkt sponsrat inlägg) någon SEO-kraft?

Guldläge på nätet 3 – Läs INNAN du köper SEO

Personlig recension på senaste utgåvan av ”Guldläge på nätet”. Boken ”Guldläge på nätet” kom ut i sin tredje upplaga i somras. Kortfattat så är det inte jättestora skillnader mot tidigare upplagor även om uppdateringar skett gällande ”utvärdering, vanliga myter inom SEO-optimering och tips på bra sökkommandon.” De har även ändrat något gällande rekommendationer kring hur … Continue reading »

Categories: ContentIsKing | Kommentarer inaktiverade för Guldläge på nätet 3 – Läs INNAN du köper SEO

Framgång på nätet – Ta efter din storebror (exempel Advisa)

Hur kan ett företag vända förlust och uppsägningar till kraftig vinst på bara några år? Genom att satsa på digital närvaro och ta efter sina konkurrenter. Det är i alla fall slutsatsen jag drar när jag tittat på Advisas förändring gällande digital närvaro under de senaste åren. Under 2017 har jag skrivit ovanligt mycket om … Continue reading »

Categories: ContentIsKing | Kommentarer inaktiverade för Framgång på nätet – Ta efter din storebror (exempel Advisa)

Skribentus accepterar kryptovalutor som betalningsmedel

I Sverige är det få företag som accepterar kryptovalutor som betalningsmedel. Det mest kända företaget är troligtvis Webbhallen och utöver dem finns en del caféer och restauranger. Utvecklingen har därmed gått betydligt mer långsamt i Sverige än i exempelvis i Schweiz. Men fler företag börjar ta det digitala klivet, varav skribentföretaget Skribentus är en. Även … Continue reading »

Categories: ContentIsKing | Kommentarer inaktiverade för Skribentus accepterar kryptovalutor som betalningsmedel

Utbildning är också bra…

Jag fick ett mail via en läxhjälpssida. Här kommer frågan och svaret. Hej! Jag har lite frågor till ett slöjdarbete och hade uppskattat om ni svarade så utförligt ni kan till min mail eller meddelar min mail om ni lägger upp svaren på någon annan plats. Vad finns det för fördelar och nackdelar med furu? … Continue reading »

Categories: ContentIsKing | Kommentarer inaktiverade för Utbildning är också bra…

Vikten av att jaga den långa svansen

”Jag kommer aldrig komma bättre än tia på Google – det är för starka konkurrenter före mig” Det är inte sällan jag möter kunder som menar att det inte är värt att optimera sidor mot vissa ord då konkurrensen är så hård att de i alla fall inte kommer nå toppen. De har visserligen rätt … Continue reading »

Categories: ContentIsKing | Kommentarer inaktiverade för Vikten av att jaga den långa svansen

Så skriver du bra innehåll – Snabbt

Jag som har fått äran att skriva detta gästblogginlägg heter Sebastian Liljegren och frilansar som innehållsskribent. Jag skriver en hel del innehåll – framför allt till kunder men även åt mig själv. Här delar jag med mig av mina bästa tips till dig som vill skriva bra innehåll snabbare! När jag halkade in i branschen … Continue reading »

Categories: ContentIsKing, Gäsbloggare | Kommentarer inaktiverade för Så skriver du bra innehåll – Snabbt

VARFÖR VÄLJA WORDPRESS?

Jag pratade nyligen med ett företag som gör hemsidor kring fördelar/nackdelar med WordPress. Så vi lät det mynna ut i ett gemensamt blogginlägg. WP – Enkelt, billigt och flexibelt – Av Annika Vallgren WordPress är ett publiceringsverktyg för webben. Det har på kort tid tagit marknaden med storm. Det som gjort att WordPress har blivit … Continue reading »

Categories: ContentIsKing, Gäsbloggare | Kommentarer inaktiverade för VARFÖR VÄLJA WORDPRESS?

KundCase – Verktygshandlarn

Vad gör/säljer Verktygshandlarn? Verktygshandlarn säljer verktyg med inriktning på kvalité, smarta och skonsamma verktyg. Vi försöker även att ge ett mervärde till kunden med en god kundservice och mycket information på vår sida. Det är framförallt gällande mervärde som vi vill skilja oss mot andra i branschen. Ni har alltså ett mycket stort utbud av … Continue reading »

Categories: ContentIsKing, Kundcase | Kommentarer inaktiverade för KundCase – Verktygshandlarn

Vad är Smärki Perki ?

Smärki Perki är en lågväxt, ljusgrön planta med violetta blommor som växer tre och tre. Växten har långa flikiga blad som förgrenar sig från stjälken och växer i klumpar om fem. Den kan kännetecknas med sin unika doft av gammal strumpa och på att den vanligtvis har 5- 6 yviga förgreningar som går ut från … Continue reading »

Categories: ContentIsKing | Kommentarer inaktiverade för Vad är Smärki Perki ?

Vad är Google Snippet?

Google Snippet är ett sammanfattande informativt utdrag som presenteras ovanför Googles organiska sökresultat. Tanken är att denna information ska ge svar på den fråga som använts vid en sökning på Google. Därmed presenteras ett svar utan att besökaren behöver klicka sig vidare. Varför ska du ha snippet? Att få bra ranking på Google är inte … Continue reading »

Categories: ContentIsKing | Kommentarer inaktiverade för Vad är Google Snippet?

Vad är covfefe?

Covfefe är ett ord grundat i modern tideräkning 2017 av president Donald Trump (USA). Covfefe kommer ursprungligen från amerikansk engelska, men används idag i vitt skilda språkbruk världen över. En tolkning av ordets betydelse påminner om det italienska ordet ”Capiche” som betyder ”Förstår du?”, eller likt den svenska frasen ”Och hör sen!”. Andra tolkningar finns … Continue reading »

Categories: ContentIsKing | Leave a comment

Vilka länkar satsar du på?

Naturliga länkar – Länkar som läggs till en webbplats av naturliga skäl. Exempelvis driver du en modebutik och en modebloggare länkar dit spontant av egen vilja. De bästa länkarna  – men svårast att få Riktig Blogg – En blogg som drivs av en bloggare där det primära syftet är att skriva för sina besökare. Det … Continue reading »

Categories: ContentIsKing | Kommentarer inaktiverade för Vilka länkar satsar du på?

Affiliateföretag friad av ARN

I senaste numret av Råd & Rön tar de upp en händelse med en familj som bokade ett hotellrum via Bookings.com. Enligt bilder och den information som fanns på Bookings skulle det vara ett ”lugnt och fint hotell” men när familjen kom fram till hotellet visade det sig att det var allt annat än lugnt. … Continue reading »

Categories: ContentIsKing | Kommentarer inaktiverade för Affiliateföretag friad av ARN

Vad är så speciellt med Re:member Flex?

Jag fick för några dagar sedan frågan ”Varför ger du Re:member Flex så lågt betyg?” Det gällde då utifrån den recension av Flex jag skrivit där jag fått ha mest egna åsikter. Olika kunder vill ha olika slags texter och i detta fall fick jag fria händer att forma recensionen utifrån egna uppställda faktorer. Här … Continue reading »

Categories: ContentIsKing | Leave a comment